Sunday, November 8, 2009

Kohupiima purukook


Jälle juhtus nii et paus postitamises venis kole pikaks. Erinevaid uusi ja huvitavaid asju on proovitud küll aga kuna fotosid toitudest ei jõudnud teha, siis ei ole neid ka üles riputanud. Aga edaspidi proovin olla tublim:)

200 g võid
100 g suhkrut
500 g jahu
1 tl soola
1 tl soodat

400 g kohupiima (näit ricotta)
200 g hapukoort
6 muna
suhkrut maitse järgi (umbes 3-4 spl)
sidrunikoort


Haki või suhkruga, lisa soola ja soodaga segatud jahu. Töötle ühtlaseks puruks, kas käsitsi või köögikombainiga. Sega kohupiim hapukoorega, lisa ühekaupa munad ning maitse järgi suhkrut. Sega ütlaseks ning maitseks lisa sidrunikoort.

Suru 3/4 purust küpsetuspaberiga kaetud ajuplaadile, vala peale kohupiima segu, tasanda lusikaga seejärel kata ülejäänud puruga.


Küpseta 180 kraadises ahjus alguses 30 minutit fooliumi all ja siis veel fooliumita 30-40 minutit, kuni kook on kuldkollane. Liiga kauaks ei tasu kooku ahju jätta, kuna siis muutub liiga kuivaks. Koogi tegemiseks kasutatav ahjuvorm ei tohiks liiga suur olla, kuna siis võib kohupiima kate jääd liiga ühukeseks. Retsepti sain siit.

No comments:

Post a Comment