Saturday, October 2, 2010

Vaarikatega šokolaadi-toorjuustukook


Paus postitamises on jällegi lubamatult pikaks veninud, kuid proovin kõik proovitud retseptid tasapisi üles panna:) ja edaspidi proovin kindlasti tublim olla. Kuid pikale veninud pausi lõpetamiseks tuleb üks ülimaitsev kook:) PS! pilt pole seekord kõige parem.

Brownie kiht:
150 g tumedat šokolaadi
150 g toasooja võid
190 g suhkrut
2 suurt muna
1,5 dl jahu

Toorjuustu kiht:
400 g maitsestamata toasooja toorjuustu
120 g suhkrut
0,5 tl vanilliekstrakti
2 suurt muna

Vaarika-vahukoore kiht:
2 dl 35% rõõska koort
1 sl suhkrut
200 g külmutatud ja sulatatud vaarikaid

Kaunistuseks :
vaarikaid

Esimesena valmista brownie põhi. Sulata šokolaad vesivannis. Vahusta toasoe pehme või suhkruga kreemjaks, siis lisa ükshaaval vahustades munad. Sõelu ja sega ettevaatlikult juurde jahu ja viimasena lisa sulatatud šokolaad. Kalla võiga määritud ja küpsetuspaberiga kaetud vormi (24 cm).

Järgmisena valmista toorjuustu kiht. Vahusta toaseo pehme toorjuust suhkru ja vanilliekstraktiga ühtlaseks ja lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Seejärel kalla ettevaatlikult vormi brownie kihi peale.

Küpseta 170-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni toorjuustu kiht on tahenenud ja servadest kergelt lahti tulnud. Võta kook ahjust välja ja lase vähemalt 4 tundi, soovitavalt järgmise päevani külmas taheneda.

Enne serveerimist vahusta rõõsk koor suhkruga ja lõpuks lisa sulatatud vaarikad. Kata kook vaarikavahuga ning kaunista vaarikatega.

Retsept pärineb naminamist, kuid koguseid on veidi muudetud.


No comments:

Post a Comment