Thursday, May 21, 2009

Lõhe-sinihallitusjuustupirukas


Põhi
125 g võid
3 dl nisujahu
1 muna
soola

Täidis
170 g külmsuitsulõhet
100 g sinihallitusjuustu
4 muna
2 dl vahukoort

Taina valmistamiseks sega toasoe või, jahu, sool ja muna. Kata 26 cm läbimõõduga võitatud vormi põhi ja ääred tainaga.
Täidise jaoks tükelda kaussi lõhe ja murenda sinna juurde sinihallitusjuust. Seejärel lisa munad ja vahukoor. Sega kergelt läbi ja vala tainaga vooderdatud vormi.
Küpseta 175 kraadises ahjus, kni pirukas on pealt kuldkollane (umbes 25 minutit).

Pirukas on väga maitsev soojalt ja ka järmistel päevadel külmalt süües, kui järgmiseks päevaks jagub:)

No comments:

Post a Comment