Saturday, May 30, 2009

Kreemjas rabarberipirukas

Tainas
2.5 dl nisujahu
0.5 tl küpsetuspulbrit
2 sl fariinsuhkrut
100 g võid


Täidis
500 g rabarbrit
2 dl fariinsuhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
1.5 sl nisujahu
2 munakollast
3 dl 35% rõõska koort

Sega jahu, küpsetuspulber, suhkur ja sulatatud või ühtlaseks tainaks. Vajuta tainas Ø 26 cm koogivormi põhja ja äärtele ning pane 30 minutiks külma. Seejärel küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Koori ja tükelda rabarbrid. Sega omavahel rabarber, suhkur, kaneel ja jahu ning kalla vormi. Vahusta munakollased, sega koorega ja vala samuti vormi. Küpseta kooki veel 30 minutit. Täidis peab jääma pehme ja kreemjas. Lase jahtuda, nii muutub pirukas tahkemaks ja seda on kergem lõigata.Soovi korral serveeri kooki vahukoore või vaniljejäätisega.
Kohandasin retsepti natukene originaalis oli täidises fariinsuhkrut 1 dl aga see kogus jääb suhteliselt suure rabarberi koguse juures ikkagi väheseks ja täielikult jätsin välja kardemoni. Kook tuli väga maitsev ja sai kiirelt otsa seetõttu ei jõudnud seekord ka pilt teha:) järgmisel korral panen pildi juurde.

Retsepti sain siit ja see tuleb väga heade soovitustega:)

No comments:

Post a Comment