Sunday, June 7, 2009

Rabarberikook vaniljekreemi ja kohupiimaga


Selle aasta esimeseks rabarberikoogiks sai proovitud rabarberikooki vaniljekreemi ja kohupiimaga. Koogi tegemiseks kulus umbes üks tund ja valmis sai suussulav rabarberikook:)

Põhjaks valisin muretaigna võib teha ka liivataignaga:
4 dl nisujahu
100 gr külma võid
2 spl suhkrut
1 muna
veel läheb vaja:
350 gr rabarbereid (kooritud ja tükeldatud)
200 gr demerara suhkrut
1 spl jahu
1 muna ja 1 munakollane
200 ml vahukoort
200 ml kohupiima
1 vanillikoor

katteks:
50 gr kiir4-viljahelbeid või -kaerahelbeid
50 gr mandlilaaste
50 gr toasooja võid
50 gr demerara suhkrut
1/2 tl jahvatatud ingveripulbrit

Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane ahjuvormi tükeldatud rabarberid, puista üle 1/2 suhkruga ja lisa pooleks lõigatud vanillikaun. Kuumuta ahjus, kuni suhkur sulab, võta ahjust välja, vala kaussi jahtuma.

Taigna jaoks näpi külmad võitükid jahu ja suhkruga, lisa muna, sõtku tainaks. Lisa vajadusel paar spl külma vett. Kata lahtikäiv koogivorm põhjast ja külgedelt taignaga. Küpseta 180 kraadi juures umbes 20 min, kuni põhi on kergelt kuldne.

Kreemi jaoks sega kokku munakollane ja muna, vispelda vahuks. Lisa ülejäänud 1/2 suhkrust ning jahu ja vispelda, kuni suhkur sulab. Lisa 2 spl rabarberimahla, kraabi vanillikaunast segu sisse vanilliseemned ja lisa vahukoor. Vispelda veel veidi. Lisa kohupiim ja vispelda ka see segusse, nii et tuleb ühtlane kreem. Mina tegin seda kõike tegelikult miksriga. Seejärel kata koogipõhi jahtunud rabarberitega ja vala peale kreem. Küpseta 200 kraadi juures 20 min või kuni kreem on kergelt tahenenud, kuid liikuv.

Katte jaoks sega omavahel kõik katte koostisosad. Puista ühtlase kihina koogi pinnale ja küpseta veel 200 kraadi juures, kuni kate on ilusti kuldne ja krõbe. Lase kindlasti täitsa ära jahtuda (muidu valgub laiali) ja serveeri.

Retsepti sain siit blogist


No comments:

Post a Comment