Thursday, December 24, 2009

Tõeline šokolaadikook


Sain seda kooki esimest korda sõbranna juures proovida ja hakkas väga meeldima ja seega küsisin endale retsepti ja tegin ka:) Tõeline maiuspala šokolaadi sõpradele.
Põhi
200 g Digestive küpsiseid
100 g võid

Täidis
5 muna
5 spl suhkrut
500 g mascarponet või toorjuustu
200 g hapukoort
250 g tumedat šokolaadi
0,5 klaasi vahukoort
3 spl brändit
Purusta küpsised ning sega küpsisesegu toasooja võiga. Suru küpsise või segu lahtikäiva koogivormi põhja ja küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 10 minutit.
Täidise jaoks sega kokku munad, suhkur, mascarpone (toorjuust) ja hapukoor. Kuumuta potis madalal kuumusel vahukoor ning sulata selles šokolaaditükid, lisa brändi ning sega šokolaadi-vahukoore segu hapukooreseguga. Seejärel vala saadud segu eelküpsetatud põhjale.
Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes tund. Kook on valmis kui see raputades ei võdise. Lase esialgu ahjus jahtuda, seejärel veel natukene toas ja siis pane paariks tunniks külmkappi.
Retsept on pärti Anni Arro raamatust.

No comments:

Post a Comment