Friday, January 1, 2010

Pavlova


Sain hiljuti proovida imehead Pavlovat ja see tekitas isu ka ise seda proovida ja peab tunnistama, et tuli väga maitsev:)

Beseepõhi
4 toasooja munavalget
näpuotsaga soola
200 g suhkrut
2 tl maisitärklist
0,5 tl vanilliekstrakti või poole vanillikauna seemned
1 tl valget veiniäädikat

Täidis
2 dl vahukoort
200-300 g kreemjat kohupiima
0,5 tl vanilliekstrakti
1,5 spl suhkrut
Kaunistmiseks
500 g maasikaid
3 kiivit või
mustikaid
vaarikaid jne

Kuumuta ahi 160 kraadini. Vahusta munavalged näpuotsa täiega soolaga tugevaks vahuks. Lisa suhkur umbes kolmes jaos ning vahusta, kuni tekib tugev ja läikiv vaht. Puista peale maisiträklis, vanilliektrakt ja veiniäädikas ning sega ettevaatlikult läbi.
Tõsta munavalge vaht ahjuplaadil olevale küpsetuspaberile ning soovikorral tee ääred kõrgemaks ja jäta kesmine osa, kuhu täidis läheb madalamaks. Tõsta ahjuplaat ahju ning alanda kohe kuumust 110 kraadini. Küpseta umbes 1,5 tundi ning kui besee on koputated tugev siis on põhi valmis aga kui besee on veel pehme, siis küpseta edasi.
Keera kuumus kinni ning jäta ahjuuks praokile ning lase Pavloval ahjua jahutda. Pane jahtunud Pavlova parajale alusele.
Täidise jaoks vahust vahukoor suhkruga tugevaks vahuks ning sega kohupiima ja vanilliekstraktiga ühtlaseks. Tõsta täidis Pavlova peale. Kaunistamiseks tükelda maasikad ning koori kiivid ja tükelda need ja aseta Pavlova täidise peale.
Kiivid tasub peale panna vahetult enne serveerimist, kuna piimatoodetega kokkupuutel muutuvad need mõruks.
Originaal retsept on pärit siit, kuid muutsin koguseid natukene.

No comments:

Post a Comment