Thursday, July 16, 2009

Nigella banaanikeeks šokolaadiga


50-75 g tumedat rummi
150 g nisujahu
50 g kakaod
100 g tumedat šokolaadi
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
0,5 tl soola
100 g magedat sulatatud võid
150 g suhkrut
2 suurt muna
4 väikest küpset banaani (kooritult umbes 300 g)
60 g hakitud kreeka pähkleid
1 tl vanillisuhkrut

Sulata või ning kuumuta ahi 170 kraadini. Sega hästi läbi keskmise suurusega kausis jahu, kakao, küpsetuspulber, sooda ja sool. Sega suures kausis sulavõi ja suhkur (klopi kuni seguneb). Lisa ükshaaval kloppides munad ja seejärel püreestatud banaanid.
Lisa puulusikaga segades pähklid, tükeldatud šokolaad, rumm ja vaniljesuhkur. Seejärel lisa jaokaupa kuivainesegu iga kord hoolega segades.

Kalla tainas 23x13x7 cm suurusesse võitatud ja jahuga ülepuistatud keeksivormi ning küpseta 170 kraadise ahju keskosas 60-75 minutit, kuni keeksi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.

Lase vormis jahtuda seejärel lõika paksudeks viiludeks ning serveeri näiteks jäätisega.

No comments:

Post a Comment